Co tu najdete a kde

Musíte či chcete vytvořit prezentaci a máte tušení, že určitě někde existují dobře míněné rady, jak to udělat co nejlépe? Rady, které je jednoduché si přečíst, ale obtížné dodržovat?

Vaše tušení je správné. Všechno je to tady. Tedy — všechno zatím ne. Pokud vás tlačí čas, asi budete muset zabrousit i na obdobné weby v angličtině.

Prezentace je pojem, do kterého se vejde mnohé, od prezentace obchodnímu partnerovi po odbornou přednášku, tiskovou konferenci, přijímací pohovor, žádost o zvýšení platu či proslov na svatební hostině. Ba i návrh webu tam patří. Laskavý čtenář nechť sám posoudí, kdy se které rady dají aplikovat.

Zdejší články jsou rozděleny do několika kategorií:

Příprava shrnuje věci, které lze nazvat přemýšlením o prezentaci. Úspěch a obtížnost leží právě zde.

Slajdy se zaměřují na převážně drobné technické záležitosti, které bývá snadné dodržet a přesto významně zlepšují prezentaci.

Před publikem jsou obvykle psychologické rady týkající se samotného přednesu. Tady se dá hodně zkazit, pokud jste zanedbali přípravu.

Tyto tři kategorie uvozuje Poselství, absolutní esence každé dobré prezentace. Nemáte-li poselství, není důvod něco prezentovat.

A konečně jsou tu příklady, které ukazují funkčnost teoretických rad v praxi, na skutečných prezentacích.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

jste mne naprosto ohromil a rozzaril nadeje zacatku :) Vas lehoucky jazykovy obrat se cte jak basen.
Dekuji, jste skvely !